A Tornallom


Η ταινία παρουσιάζει τον αγώνα των κατοίκων της Punta να υπερασπιστούν τα σπίτια τους και τα κτήματά τους, ενάντια στην "πρόοδο" του τσιμέντου. Να προστατεύσουν τον τρόπο ζωής τους αλλά και την ίδια τους την ζωή απο την αδηφάγο οικονομική ανάπτυξη.

Tornallom ονομάζεται ο τρόπος που έχουν οι αγρότες να βοηθούν ο ένας τον άλλο. Ανταλλαγη εργασίας, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα.

Η Punta είναι μια γειτονιά, λίγο έξω από την πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου οι κάτοικοι διατηρούν έναν τρόπο ζωής μακριά απο τους απάνθρωπους ρυθμούς της πόλης, καλλιεργώντας τη γη και δημιουργώντας μια κοινότητα αποτελούμενη απο αγροτικές οικογένειες αλλά και ανθρώπους που έχουν καταλάβει κάποια άδεια σπίτια της περιοχής.

ZAL ονομάζεται ο χώρος φορτοεκφόρτωσης που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ως επέκταση του υπερσύγχρονου λιμανιού της Βαλένθια μετατρέποντας τα κτήματα σε τσιμεντένιες αποβάθρες φορτοεκφόρτωσης και αντικαθιστώντας τα σπίτια με container.


(περιγραφή: ΚΙΝΗΜΑτόγραφος)


Διάρκεια: 48 λεπτά | Παραγωγή: Ισπανία | Γλώσσα: Ισπανικά (Castellano) | Ελληνικοί υπότιτλοι ενσωματωμένοι | Έτος παραγωγής: 2005

website: http://tornallom.threespeed.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: