Κατάληψη Ευαγγελισμού - Η ιστορία του Πύργου


Η ιστορία του Πύργου - Ενα σύγχρονο παραμύθι μιας παλιάς εποχής


Μια ομάδα νέων με όνειρα, αποφασίζει να τα στεγάσει σε ένα κτίριο. Οι ιδιοκτήτες του όμως έχουν άλλα σχέδια. Ενοχλημένοι από τις παράνομες δραστηριότητες των νεαρών, προσπαθούν να τους διώξουν. Τα μέσα που διαθέτουν είναι ισχυρά. Όμως οι κουρσάροι αγαπάνε τη ζωή και δε θα παραδωθούν τόσο εύκολα. Στην πορεία πολλά θα προκύψουν.

"Κάνοντας αυτή την ταινία θέλαμε να αποδείξουμε πρώτα σε μας αλλά και σε όσους θα παραμερίσουν τις όποιες προκαταλήψεις για τον ερασιτεχνικό κινηματογράφο και θα τη δουν, ότι είναι εφικτή η δημιουργία μιας ταινίας με ελάχιστα χρήματα και χωρίς καμία προοπτική κέρδους, μόνο και μόνο για να εκφράσουμε το μήνυμα μας χωρίς να σκεφτόμαστε τις εμπορικές προεκτάσεις. Ότι είναι δυνατή η ύπαρξη χώρων και διαδικασιών που δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, τουλάχιστον όχι κάποιον με βάση τα συγχρονα δεδομένα της αγοράς της ψυχαγωγίας. Και σε πρακτικό βαθμό πιστεύουμε πως το πετύχαμε. Σε ποιοτικό επίπεδο πιστεύουμε πως πετύχαμε, όχι επειδή η ταινία είναι τεχνικά άρτια ή οι ερμηνείες αξιοπρόσεκτες, αλλά επειδή όλα αυτά δεν έχουν σημασία όταν προσπαθείς να δεις πίσω από αυτά στο μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι δημιουργοί ή εν τέλει στο όποιο μήνυμα λαμβάνει κανείς από αυτήν.

Οι μόνοι που είναι υπεύθυνοι για την επιτυχή ολοκλήρωση της είναι αυτοί που ο καθένας με τον τρόπο του συμμετείχαν σε αυτήν. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε η κατάληψη ευαγγελισμού (που ήταν και η αρχική έμπνευση για το σενάριο) και όλος ο κόσμος που την στηρίζει και παλεύει για την επιβίωση της σε ένα σύστημα που είναι απόλυτα εχθρικό απέναντι σε οτιδήποτε δεν συμμερίζεται τη λογική του κέρδους και του εύπεπτου μηνύματος. Σ΄αυτούς καθώς και σε όλους τους χώρους που αντιστέκονται ακόμη στην ευκολία του δούνε και λαβείν είναι αφιερωμένη αυτή η ταινία.

Η ταινία μπορεί να διανεμηθεί και να προβληθεί ελεύθερα αρκεί να μην χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς."

Η σκηνοθετκή ομάδα.
Κατάληψη Ευαγγελισμού, Ηράκλειο

Ανεξάρτητη παραγωγή | Διάρκεια: 1h 25min

Δεν υπάρχουν σχόλια: