Γκυ Ντεμπόρ - Φιλμογραφία

Ο Γκυ Ντεμπόρ υπήρξε μέλος της Λεττριστικής διεθνούς και ιδρυτής της Διεθνούς των Καταστασιακών. Πολυσχιδής προσωπικότητα, ήταν ο εμπνευστής του Γαλλικού Μάη το 1968 μαζί με άλλους καταστασιακούς συμπεριλαμβανομένου και του Ραούλ Βανεγκέμ. Επηρέασε το φοιτητικό κίνημα καθοριστικά με τα γραπτά του αλλα και με τα εμπρηστικά και πρωτότυπα συνθήματα στους τοίχους του Παρισιού.
Στο παρών τορρεντ θα βρείτε όλη τη φιλμογραφία του Ντεμπόρ (στα γαλλικά χωρίς υπότιτλους):

1. Ουρλιαχτά για χάρη του Σαντ (Διάρκεια 63')

Γυρίστηκε τον Ιούνιο του 1952. Ταινία μεγάλου μήκους χωρίς καθόλου εικόνες με μόνη βάση την ηχητική μπάντα. Αυτή η βάση δίνει μια οθόνη ομοιόμορφα λευκή κατα τη διάρκεια της προβολή των διαλόγων. Οι διάλογοι των οποίων η συνολική διάρκεια δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά είναι σπαρμένοι σε μικρά αποσπάσματα μέσα σε μια ώρα σιωπής (τα 24' της οποίας αποτελούν τη τελική σεκάνς).

2. Πάνω στο πέρασμα ορισμένων προσώπων μέσα απο μια αρκετά μικρή χρονική μονάδα (Διάρκεια 20')

Γυρίστηκε τον Απρίλιο του 1959, ταινία μικρού μήκους. Το ηχητικό φόντο είναι απο το 3ο συνέδριο της Καταστασιακής Διεθνούς. Μουσική του Handel και Delalande.

3. Κριτική του Διαχωρισμού (Διάρκεια: 18')

Γυρίστηκε τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του 1960. Μουσική του Francois Couperin και Bodin de Boismortier. Σχολιάζει η Caroline Rittener και ο Debord.

4. Η κοινωνία του θεάματος (Διάρκεια 88΄)

Η κοινωνία του θεάματος (1973) είναι η πρώτη και η μοναδική ταινία του Debord που συντίθεται εξ ολοκλήρου από προυπάρχοντα στοιχεία. Ακόμα και τα σχόλια προέρχονται από το ομώνυμο βιβλίο του (το οποίο έχει ανέβει στον τράκερ).
5. Refutation De Touts Les Jugements, Tants Elogieux qu'Hostiles, Qui Ont Ete Jusqu'ici Portes Sur Le Film La Societe du Spectacle Simar Films, 1975 (Διάρκεια 90')

6. Guy Debord, Son Art Et Son Temps (with Brigitte Cornand). Canal +, 1994

7. In Girum Imus Nocte Et Consumimurm Igni Simar Films, 1979. (Διάρκεια 80')

Δούλεψε για να επιβιώσεις, επιβίωσε καταναλώνοντας, επιβίωσε για να καταναλώνεις: ο κύκλος της κόλασης έχει ολοκληρωθεί

ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ


Όλες οι ταινίες είναι στα Γαλλικά. Αγγλικούς υπότiτλους για την Κριτική του Διαχωρισμού μπορείτε να βρείτε >ΕΔΩ<. Επίσης >ΕΔΩ< θα βρείτε μετάφραση των διαλόγων στα αγγλικά (transcript) για τις παρακάτω ταινίες: # Κριτική του Διαχωρισμού # Ουρλιαχτά για χάρη του Σαντ # Η κοινωνία του θεάματος # In Girum Imus Nocte Et Consumimurm Igni # Refutation De Touts Les Jugements
__________________

Τέλος στο τόρρεντ περιλαμβάνεται και το βιβλίο "Κάνουμε κύκλους μέσα στη νύχτα και η φωτιά μας καταβροχθίζει" (Γκι Ντεμπόρ, εκδ. Ελ. Τύπος) που αποτελεί την ελληνική μετάφραση/κείμενο της ταινίας In Girum Imus Nocte Et Consumimurm Igni.

Δεν υπάρχουν σχόλια: