Cyclown Circus (3 CDs)

Οι Cyclown Circus είναι μια ομάδα από αυτοδίδακτους μουσικούς και κλόουν- ακροβάτες που ταξιδεύουν κυρίως με ποδήλατα και κάνουν παραστάσεις όπου βρουν (δρόμους, πλατείες, μπαρ, σχολεία κτλ).
2-3 από αυτούς ξεκίνησαν αρχικά να ταξιδεύουν στην Αμερική αλλά σύντομα έφυγαν για την Ευρώπη όπου ταξίδεψαν για 2 χρόνια και τώρα βρίσκονται στην Ασία. Αξίζει κανείς να δει τις φωτογραφίες με τα ποδήλατα τους και άλλα στιγμιότυπα από τα ταξίδια τους στις διευθύνσεις http://www.spaz.org/~cyclown/ και http://www.myspace.com/cyclowns
Η μουσική που παίζουν τη χρησιμοποιούν συνήθως για συνοδεύουν τα διάφορα νούμερα αλλά στέκει μια χαρά και από μόνη της. Τα περισσότερα κομμάτια είναι παλιά αμερικάνικα jazz, dixieland, μουσική που παίζονταν στα πανηγύρια και καρναβάλια από τις αρχές 1900, τότε που η μουσική είχε άλλο χαρακτήρα γιατί δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα η μουσική βιομηχανία.
Βέβαια έχουν πάρει πολλά στοιχεία από τα μέρη που ταξίδεψαν και μπορούμε να πούμε ότι ο ήχος τους είναι ένα κράμα από όλα τα βιώματα-ακούσματά τους. Έτσι για παράδειγμα μπορείς να ακούσεις το ρεμπέτικο "δυο μάγκες μες στην φυλακή" που το άκουσαν στην Κύπρο και το παίζουν πλέον με τον δικό τους τρόπο. Επίσης παίζουν κάποια κομμάτια Klezmer μουσικής που είναι η μουσική των εβραίων της Κεντρικής Ευρώπης οι οποίοι ζούσαν ως νομάδες. Μπορεί να τους ακούσεις ακόμη να παίζουν από κουβανέζικα κομμάτια μέχρι country.

Στο παρόν torrent υπάρχουν τρεις δίσκοι τους:

- Cyclown Cirquestra (2005) [γράφτηκε κατά την 3μηνη παραμονή τους στα Χανιά]

- Maria's Breakdown (2006 [γράφτηκε κατά την διαμονή τους στην Λευκωσία της Κύπρου]

- Er Bai Wu edition (2006) [γράφτηκε στην Κίνα νομίζω]


Eνδιαφέρουσα είναι επίσης η συνέντευξη που έδωσαν στην Κύπρο και μπορεί κανείς να τη διαβάσει εδώ: Μέρος 1 | Μέρος 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: