Performing the Border (Κατασκευάζοντας τα Σύνορα)

Performing the border (ΜΤΦΡ: Κατασκευάζοντας τα Σύνορα) της Ursula Biemann, 1999

Ένα τηλεοπτικό δοκίμιο, που εξελίσσεται στη πόλη Ciudad Juarez στα σύνορα Μεξικό-ΗΠΑ, όπου Αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρίες συναρμολογούν ηλεκτρονικό και ψηφιακό εξοπλισμό, ακριβώς απέναντι από το Ελ Πάσο του Τέξας.
Αυτό το επινοητικό και πειραματικό βίντεο, διερευνά τον αυξανόμενο εκθηλυσμό της παγκόσμιας οικονομίας και τον αντίκτυπο του στις Μεξικανές, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Κοιτώντας τα σύνορα τόσο σαν νοητό όσο και σαν εμπράγματο χώρο, το βίντεο εξερευνά τη σεξουαλικοποίηση της παραμεθόριας περιοχής μέσω του καταμερισμού της εργασίας, της πορνείας, της βιομηχανίας της διασκέδασης, και της σεξουαλικής βίας στη δημόσια σφαίρα.
Οι ειλικρινείς συνεντεύξεις με μεξικάνες εργαζόμενες στα εργοστάσια και στη βιομηχανία του σεξ, καθώς επίσης με ακτιβιστές και δημοσιογράφους, συνδυάζονται με αφηγούμενη ανάλυση, κείμενο επί της οθόνης, σκηνές και ήχους που καταγράφηκαν στην περιοχή, και άλλο υλικό που βρέθηκε για να δώσει μια όψη από τα μέσα για τις συνθήκες που επικρατούν στη χαμηλόμισθη, για τις εργαζόμενες, βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ursula Biemann | ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ελβετία/Μεξικό, 1999 | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 42' | Ελληνικοί υπότιτλοι: Ενσωματωμένοι | WEBSITE:

Δεν υπάρχουν σχόλια: