Αντίο Φίλε (αφιερωμένο στον Χάρη Τεμπερεκίδη)


Ο Χάρης Τεμπερεκίδης δολοφονήθηκε μετά από καταδίωξη των ΕΚΑΜ στα βουνά της Κορινθίας, στις 7 Φλεβάρη 1999.
_______________________

"Το κυνήγι στα βουνά της Κορινθίας τελείωσε. Τα κρατικά σκυλιά, πάνοπλα, πάσχισαν για μια ακόμα φορά να φανούν άξια στ' αφεντικά τους. Μαζί τους, τα αρπακτικά των καναλιών έτρεξαν να κατασπαράξουν ό,τι απέμεινε απ' την κτηνωδία των πρώτων. Θλιβερός συμμέτοχος και η τοπική κοινωνία. Αυτουργός στη δολοφονία του Αλβανού, θύτης στην αυτοκτονία της Ρωσίδας, θα δώσει εδώ το υποτακτικό της παρών στο ρόλο του "αυτόπτη μάρτυρα", του "φοβισμένου περίοικου", του ρουφιάνου που "γνωρίζει τα κατατόπια".

Το κυνήγι τελείωσε. Μπορείτε να είστε ήσυχοι. Ύστερα από ένα διαρκή πόλεμο με το κράτος, ξεφτιλίζοντας τους θεματοφύλακες της ιδιοκτησίας και τους μηχανισμούς πειθάρχησης και επιτήρησης, πρωτοστατώντας στις εξεγέρσεις των κολασμένων των φυλακών, ο Χάρης Τεμπερεκίδης είναι νεκρός.

O Χάρης ζει ανάμεσά μας. Στους τοίχους της Αθήνας, στους δρόμους, στα κελιά των σχολείων και των φυλακών, κάθε φορά που η αντίσταση και η εξέγερση ορθώνονται, σπάζοντας τα δεσμά της εξουσιαστικής βαρβαρότητας, δείχνοντας το δρόμο για την ανθρώπινη ελευθερία. Ανησυχείτε. Το κυνήγι δεν τελείωσε..." (πηγή: Αναρχικό Δελτίο, νο 2, Μάης 1999).
_______________________

Λίγα περισσότερα λόγια για τον Χ.Τεμπερεκίδη μπορείτε να βρείτε εδώ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=322253
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=186061
_______________________

Δυστυχώς για την προέλευση του βίντεο δεν έχω ιδιαίτερες πληροφορίες. Πρόκειται για ανεξάρτητη παραγωγή συντρόφων, μάλλον από την Αθήνα. Όποιος/α γνωρίζει κάτι περισσότερο ας το προσθέσει στα σχόλια. Μέσα στο φάκελο έχω προσθέσει σκαναρισμένο το εξώφυλλο, το οποίο όμως εχω σε φωτοαντίγραφο, οπότε η ποιότητα του δεν ειναι σπουδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: