Μέρες Ελληνικής Δημοκρατίας - Μέρος Β'

Προκειται για μια ανεξαρτητη παραγωγη απο τη θεσσαλονικη, η συνεχεια του "ΜΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Μέρος Α'". Εχει συμπληρωματικο στοχο ως προς το πρωτο μερος.

Στο βιντεο υπαρχει ανεκδοτο και ακυκλοφορητο οπτικοακουστικο υλικο απο την πορεια στην Αθηνα στις 8/3, καθως επισης και αποσπασματα απο την εκπομπη αναμεταδοσης της πορειας απο τον 1431am. Ακουγονται ανταποκριτες του 1431 απο ηχογραφημενα τηλεφωνηματα, που μεταφερουν με τον πιο αμεσο τροπο το τι συνεβη εκεινη τη μερα.

Το βιντεο αυτο, αρχιζει απο εκει που τελειωσε το πρωτο μερος. Τα γεγονοτα στην Αθηνα, αλλα συνεχιζει με τα γεγονοτα που ελαβαν χωρα το ιδιο βραδυ στην θεσσαλονικη, και τις επομενες ημερες.



Επισης, ενα κομματι του βιντεο ασχολειται με το πως προεβαλαν τα ΜΜΕ τα συγκεκριμενα γεγονοτα, πως τα διαστρεβλωσαν, τι ρολο επαιξαν και παιζουν οι διαφοροι τηλεαστερες της "ενημερωσης", και τελικα πως ερχεται σε αντιπαραθεση η "επισημη πληροφορηση" με την αντιπληροφορηση. Χρησιμοποιωντας το ιδιο το υλικο που προσεφερε απλοχερα ο οχετος της τηλεορασης, επιδιωκεται η αποδομηση του.

Τα αποσπασματα απο τα δελτια ειδησεων και η κρατικη προπαγανδα, αφου αποδομηθουν, ερχονται σε ευθεια αντιπαραθεση με την αληθεια των δρομων, που αποτυπωνεται σε συγκλονιστικα ντοκουμεντα, βιντεο, φωτογραφιες και ηχογραφησεις.

Το βιντεο αυτο, μαζι με το πρωτο μερος, αποτελει ενα "ιστορικο ντοκιμαντερ" για τις ημερες εκεινες, αλλα και ενα "ντοκιμαντερ" για τον τροπο που δρουν τα καθεστωτικα ΜΜΕ, για την παραπληροφορηση και την αντιπληροφορηση.

Επιπλεον, γινεται αναφορα στην "δικη των 49", και στους υπολοιπους συλληφθεντες της 8/3, (12 ανθρωποι), εκ των οποιων ενας ειναι προφυλακισμενος.

Το βιντεο αυτο τελικα, συμπληρωνει το μερος πρωτο, αποτυπωνει με πληρη τροπο τα γεγονοτα εκεινων των ημερων, και δειχνει την ισοπεδωτικη δυναμη που εχουν τα καναλια, αλλα και την -εν δυναμει- τεραστια αξια και ισχυ που εχει η αντιπληροφορηση.

Διάρκεια: 32 λεπτα

Για επικοινωνία: meres_ellhnikhs_dhmokratias@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: