Το βίντεο της Ζαρντινιέρας (που δεν δείξανε τα κανάλια)


17 Νοέμβρη 2006, Θεσσαλονίκη.

Μετα το περας της πορειας 2 φοιτητες διασχιζουν την Εγνατια απεναντι απο τα Πανεπιστημια προς το Συντριβανι. Εκει τους περιμενουν οι κουκουλοφοροι του κρατους ετοιμοι να προσφερουν ησυχια ταξη και ασφαλεια. Ο ενας φοιτητης διαφευγει. Ο αλλος δεν ειναι τοσο τυχερος. Ο "Κυπριος" φοιτητης που ξυλοκοπηθηκε βιαια απο ομαδα ασφαλιτων (ενας εκ των οποιων φοραει και παλαιστινιακη μαντιλα!) και ενστολων.

Στη συνεχεια οι αρχες ισχυριστηκαν οτι ο φοιτητης προσπαθησε να διαφυγει και στην προσπαθεια γλυστρησε και χτυπησε σε μια παρακειμενη ζαρντινιερα. Τις επομενες μερες τμημα βιντεο δημοσιευτηκε και αποκαλυψε τα χυδαια ψευδη της αστυνομιας. Το βιντεο που παιξανε τα ΜΜΕ εδειχνε τον φοιτητη να ζηταει απελπισμενα βοηθεια την ωρα που τον χτυπουσαν. Στη συνεχεια, εκπροσωποι της αστυνομιας ισχυριστηκαν οτι ο φοιτητης αντισταθηκε, οτι αρνηθηκε να δειξει στοιχεια, οτι το βιντεο ειναι κομμενο και δεν δειχνει τι προηγηθηκε.

Οντως το βιντεο ηταν κομμενο, και αυτο ειναι το ολοκληρωμενο βιντεο που δειχνει ολη την αληθεια στην πραγματικη (και χειροτερη) της διασταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: